اولین موج پاییزی بارشها هفته آینده آغاز میشود
[ad_1]
پدر علم هواشناسی ایران با اشاره به ورود اولین موج پاییزی به کشور گفت: با وجود بارشهای خوب آذرماه، اما کاهش بارندگی در پاییز امسال جبران نمیشود.
به گزارش تسنیم، احتمالا جدیدترین پیش بینی اشتباه سازمان هواشناسی کشور مربوط به پیش بینی آغاز بارشهای فرانرمال از ابتدای آبانماه امسال بوده است.
سازمان هواشناسی طی اطلاعیهای درباره بارشها اعلام کرد: «بر اساس دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، بارشهای فرانرمال از اوایل ماه جاری (آبان) آغاز میشود، ضمن اینکه میزان بارندگیهای کشور ۲۰ درصد بیشتر از میانگین ۳۰ ساله بوده است. سال گذشته پس از پایان هفته چهارم پاییز در ۱۲ استان کشور حتی یک قطره باران هم نباریده بود و میانگین بارش حدود ۱۰ استان نیز کمتر از یک میلیمتر بود.
این در حالی است که از ابتدای سال زراعی تا پایان هفته چهارم پاییز فقط بارش در یک استان جنوبی صفر بوده و بارندگیهای پاییز در ۳۰ استان شروع شده است.
دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور نشان میدهد گیلان با میانگین دریافت حدود ۱۰۸ میلیمتر باران، پربارشترین استان کشور تا این لحظه است.
پس از گیلان بیشترین بارشها بهترتیب برای استانهای مازندران با ۹۶، گلستان ۵۹ و اردبیل با ۳۹ میلیمتر بوده است.
با وجود اینکه بر اساس انتظارات بارشهای سال زراعی زودتر آغاز شد و میزان آنها نیز تا اینجا بیشتر از نرمال بوده است، اما کمبارشی انباشته و خشکسالیهای متوالی گذشته با یک سال بارش نرمال جبران نمیشود، همچنان بخش وسیعی از کشور تحتتأثیر درجات مختلف خشکسالی است که ضرورت مدیریت منابع آب را بیش از پیش میکند.»
یکی از اشکالاتی که صاحب نظران حوزه هواشناسی همواره به عملکرد سازمان هواشناسی وارد میکنند پیشبینیهای اشتباه آب و هوا و بارشها توسط این سازمان تخصصی است. اینکه کارشناسان سازمان مذکور اطلاعات مربوط به نقشههای هواشناسی را به روز نمیکنند و از همه مهمتر یک مدل بومیسازی شده در این زمینه در کشور وجود ندارد.
مطابق دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نشان میدهد از ابتدای سال آبی جاری تا روز یکشنبه ۱۴ آبانماه بارشها در ۲۳ استان کشور منفی بوده که این خلاف پیش بینی بارشهای فرانرمال را نشان میدهد.
در این وضعیت، پدر علم هواشناسی ایران با استناد به نقشهها و مدلهای هواشناسی میگوید بارشهای تقریبا خوبی در آذر و دیماه امسال خواهیم داشت.
حسین اردکانی اظهار کرد: جمعه سامانه بارشی وارد جنوب غرب ایران شده و خوزستان تا یک قسمتی از ایلام و احتمال فارس را تحت تاثیر قرار داده و شاهد بارندگی خوبی در این استانها خواهیم بود.
وی ادامه داد: این سیستم کم عمق و ضعیف باعث بارندگی نسبتا خوبی در مناطق کوهستانی میشود و رگبار شدید و خوبی دارد. پس از آن به سمت هرمزگان و بندرعباس و در راستای شرق حرکت میکند و ۴۸ و ۷۲ ساعته از کشور خارج میشود.
وی با بیان اینکه این سامانه وارد تهران نمیشود، افزود:، اما یک سیستم دیگر در همین زمان از شمال وارد شده و آذربایجانهای غربی و شرقی را در برگرفته و وارد دریای خزر میشود. این سامانه بارندگی قابل توجهی دارد. سیستم مذکور مرکز ایران را تحت تاثیر قرار نمیدهد.
وی بیان کرد:، ولی هفته آینده موج بارشی نسبتا خوبی وارد کشور میشود که میتوان گفت اولین موج پاییزی برای ماه آذر است که بارندگی نسبتا خوبی دارد و همه ایران را تا اندازهای تخت تاثیر قرار خواهد داد. مثلا در تهران بارندگی طی روزهای دوشنبه و سه شنبه آینده خواهیم داشت که هوا را از این آلودگی شدید خارج میشود. همچنین باد نسبتا شدیدی هم خواهیم داشت و هوا چند درجه خنک میشود.
کارشناس ارشد هواشناسی گفت: این سیستم متاسفانه خیلی زود از روی منطقه ایران رد میشود تمام منطقه را میگیرد و موقتا بارندگی ۴۸ و ۷۲ ساعته دارد و پس از آن از منطقه ایران خارج میشود.
اردکانی درباره پیش بینی بارشها در آذرماه گفت: در طول آذر ماه تا انتهای پاییز ما چند سیستمی به این صورت داریم خوشبختانه میآیند و از روی منطقه رد میشوند. مثل مهر و آبان ما وضعیت بدی نخواهیم داشت و امیدوارم سومین ماه پاییز در بحث بارشها نرمال شود گرچه نمیتواند کاهش بارندگی فصل پاییز را جبران کند.
وی با اشاره به اینکه سازمان هواشناسی اعلام کرده در فصل پاییز بارشهای نرمال و فرانرمال داریم، اظهار کرد: با اینکه آذر خوبی میبینم، ولی نمیتواند سه ماه ما را حتی تمام مناطق نرمال یا فرانرمال برساند. شاید بارش دو تا سه استان را به نرمال برساند، ولی نمیتوانیم فرانرمال برساند.
وی افزود: نقشههای هواشناسی نشان میدهد در دی ماه بارندگی نرمال است، ولی درجه حرارت بالای نرمال است و هوا خیلی سرد نمیشود. اما در بهمن ماه بین ۲۰ تا ۳۰ بهمن توده هوای سرد از اوراسیا وارد کشور میشود که پیش بینی میکنیم دما را به زیر نرمال کاهش دهد و بیشتر نقاط کشور سرما را کاملا حس کنند. این سرما با بارش برف همراه است.
وی گفت: اگر سرمای ۲۰ تا ۳۰ بهمن اتفاق بیفتد نویدی برای باغداران است؛ وقتی این سرما ادامه پیدا میکند یک مقداری از اسفند هم خواهیم داشت که از شکوفه زدن درختان جلوگیری میکند و معمولا در فروردین ماه هر سال تا ۱۵ یک سرمایی از روی ایران رد میشود شکوفه درختان داشته باشیم اذیت میکند و امیدوارم این مدل بین ۲۰ تا ۳۰ این سرما را داشته باشیم و درختان ما دیرتر شکوفا شوند و این برای بخش کشاورزی کشور خوب است.
[ad_2]
fararu.com منبع خبر