جریان اصیل خانواده و نقش زن دینمدار در عرصه بینالملل معرفی شود
[ad_1]
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در مراسم تقدیر از برگزیدگان رویداد «جهان بانو»، موضوع «زن و خانواده» را یکی از صحنههای جدی نبرد با دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: آن چیزی که در ایران مشاهده کردید تحت عنوان شعار «زن، زندگی، آزادی» یک اتفاق نبود، یک برنامهریزی است که در سطح کلان اجرا میشود، برای اینکه جریان اصیل خانواده و نقش زن دینمدار را در عرصه بینالملل کمرنگ کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در راستای استفاده از ظرفیتهای مردمی برای تولید محتوا، رویداد جهان بانو را طراحی و برگزار کرد.
مراسم تقدیر از برگزیدگان رویداد تولید آثار چندرسانهای «جهان بانو» امروز، سهشنبه (20 تیرماه) با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدرضا بهمنی، معاون توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی، فاطمه ابراهیمی، مشاور رئیس سازمان و سرپرست اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان و خانواده، مهدی مولایی، مدیرکل رسانه و فضای مجازی و مدیران و کارشناسان فرهنگی این سازمان در محل حسینیه الزهرا(س) مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در سخنرانی خود، با تأکید بر تبیین درست واقعیتها در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گفت: نخستین نکتهای که باید نسبت به آن اشاره کنم، بحث روایتگری صحیح و فهم درست از واقعیتهای نظام مقدس است. در صحنه جهانی شاهد گذر از پارادایمهای گذشتهای که جریان «صدور دموکراسی» و «عصر آمریکایی» را تبلیغ میکرد، هستیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: امروز کسی از عصر آمریکایی و صدور دموکراسی صحبت نمیکند و همه از عصر جدید و پساآمریکایی صحبت میکنند، بنابراین فهم این شرایط به ما کمک میکند که روایت درستی از آن داشته باشیم.
وی افزود: در سطح منطقه هم، جریان «مقاومت» روز به روز قدرت گرفته و امروز به عنوان یک عامل مؤثر در تحولات منطقهای ایفای نقش میکند. ما تا خود را باور نکنیم، نمیتوانیم به دیگران نشان دهیم که در چه شرایطی قرار داریم.
ایران؛ صاحب قدرت و نفوذ در منطقه و جهان
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور تأکید کرد: امروز، خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران با شرایطی مواجه است که صاحب قدرت و نفوذ در منطقه و جهان است. اینکه میبینید هجمهها روز به روز گسترش مییابد، دلیل بر آن است که درست عمل کردیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور خطاب به برگزیدگان رویداد «جهان بانو» گفت: به نظرم شما راویانی که میخواهید روایتی از تصویر ایران در عرصه بینالملل داشته باشید، باید به این نکته تمرکز کنید که «کلان روایت» چیست؟ چراکه تا کلان روایتها دریافت نشود، نمیتوان روایتهای خرد و زیر مجموعهها را تعریف کنیم.
وی ادامه داد: اگر از من بپرسید کلان روایت ما چیست؟ بنابه اسناد موجود و منویات مقام معظم رهبری میگویم: «ما توانستیم و دشمنان ما نتوانستند». این کلان روایتی است که وجود دارد و لازم است روایتهای خرد آن را شما تولید و عرضه کنید که در شرایط کنونی چه باید کرد؟
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور ابراز کرد: ما توانستیم اهدافی که امامین انقلاب ترسیم کردند را در عرصه بینالملل پیش ببریم. البته در این مسیر با مشکلات و موانعی روبرو شدیم حتی اتفاقاتی که در اغتشاشات اخیر رخ داد، همه و همه بیانگر عملکرد درست ما در صحنه جهانی بوده است.
وی در عین حال، خاطرنشان کرد: به همین منظور، اگر تصویر شایستهای از ایران اسلامی و از آنچه که در ایران اتفاق میافتد نشان دهیم نیاز به کار دیگری نداریم و این مسئله بسیار مهمی است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بنابر فرمایش رهبر معظم انقلاب «امیدآفرینی» را راهکار مقابله با توطئههای دشمنان نظام مقدس برشمرد و گفت: صحنه مواجهه ما با دشمنان نظام، «امیدآفرینی» است و این مسئله علاوه بر داخل کشور، در عرصه بینالملل نیز بسیار مهم و کلیدی است.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور به اهمیت حوزه زن و خانواده در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: آن چیزی که در ایران مشاهده کردید تحت عنوان شعار «زن، زندگی، آزادی» یک اتفاق نبود یک برنامهریزی است که در سطح کلان اجرا میشود برای اینکه جریان اصیل خانواده و نقش زن دین مدار را در عرصه بینالملل کمرنگ کنند و لذا یکی از صحنههای جدی نبرد ما، «زن و خانواده» است.
یکی از سنتهای ما تأکید بر نقش «خانواده و زن در جوامع دینی» است
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: مسئله امروز ما در این سازمان، چیزی که از آن به عنوان «تحول» یاد میکنیم، برگشت به سنت است. سنت ما علم است و بازگشت به سنت عین توفیق است. یکی از سنتهای ما، نقش «خانواده و زن در جوامع دینی» است.
وی در ادامه، گفت: تبلیغ خانوادهی دینپایه یکی از رسالتهای ماست و در برنامه تحولگرای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه روابط و امور فرهنگی بینالمللی، مقام معظم رهبری بر نقش قرارگاهی این سازمان تأکید دارند. قرارگاهی شدن یعنی استفاده از ظرفیتهای کلی نظام و پیوند دادن آن با ظرفیتهای بومی در کشورهای دیگر.
لزوم استفاده از ظرفیتهای نظام و پیوند آن با ظرفیتهای بومی در کشورهای دیگر
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور با اشاره به عزم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر کارسپاری به ظرفیتهای مردمی و بخش خصوصی، تأکید کرد: فهم درست اینکه در عرصه بینالملل چه خبر است و راهکار درست آن برای استفاده از فرصتها چیست، لازمه همکاری ما و شماست. شما با روایت کردن آشنا هستید و ظرفیتهای خوبی در این زمینه دارید و همچنین، اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وظیفه دارد که عرصه بینالملل را تبیین کند.
وی افزود: اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان و خانواده میتواند در همکاری مشترک، شما را در بینش حوزه بینالملل غنا و آگاهی بیشتری بدهد، بنابراین پیوند مبارکی است زیرا کنشگران مردمی و غیر مردمی در کنار سیاستگذاران عرصه فرهنگی بینالمللی میتوانند اتفاق خوبی را رقم بزنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور یادآور شد: طبیعتا در سالهای گذشته نسبت به نقش دستگاههای دولتی و نهادهای رسمی تأکید شده بود، ما امروز میخواهیم توجه ویژهای به نهادهای مردمی و جریان جبهه فرهنگی انقلاب داشته باشیم که بخشی از عناصر فعال آن، شما هستید و انتظار داریم که برای ترویج انقلاب اسلامی کمک کنید.
در جنگ نرم پیروز میشویم
وی ابراز کرد: برخی فکر میکنند عرصه را باختیم، در صورتیکه این طور نیست. باید باور کنیم که امروز در عرصه نبرد و جنگ نرم هستیم. همانطور که در هشت سال دفاع مقدس پیروز شدیم، در جنگ نرم هم اگر الزامات آن را فراهم کنیم، پیروز خواهیم شد. حضرت آقا فرمودند که انقلاب اسلامی سه دستاورد داشت؛ در عرصه بینالملل معنویت را به ارمغان آورد، در عرصه منطقهای، بیداری اسلامی و در کشورمان استقلال را. امیدواریم رویداد فرهنگی جهان بانو سرآغاز کار مشترک ما باشد و در جلسات بعدی ثمرات آن را شاهد باشیم.
راهیابی 38 اثر به بخش داوری رویداد «جهان بانو»
ابراهیمی، سرپرست اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان و خانواده به معرفی رویداد «جهان بانو» پرداخت و گفت: در این رویداد تولید محتوای جهان بانو که در راستای تولید و نشر محتوای برای معرفی زنان موفق ایران و جایگاه خانواده ایرانی و نقد جایگاه زن در غرب با هدف شناسایی ظرفیتهای فعالان مردمی و تولید آثار هنری برگزار شد، برگزیدگان در ۲ محور «روایت زندگی بانوان موفق ایرانی» و «واقعیت زندگی زن در کشورهای غربی» انتخاب شدند.
وی افزود: این رویداد در ۲ قالب فیلم کوتاه، فتو کلیپ و گرافیک مشتمل بر عکس و پوستر با همکاری اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان و خانواده و ادارهکل همکاریهای رسانهای و فضای مجازی صورت گرفت. پس از تهیه کتابهای «جهان بانو» به عنوان پیوست محتوایی و برگزاری کارگاههای آموزشی برای ریل گذاری بهتر تولیدات رسانه به لطف خداوند متعال، این رویداد سال گذشته به همت اتحادیه تشکلهای فعال بینالمللی و جناب آقای جهانشاهی برگزار شد.
ابراهیمی اظهار داشت: در این رویداد، 181 تن از فعالان ثبتنام کرده و پس از بررسی و گزینش، 80 اثر نهایی وارد مرحله دوم شده و 38 اثر به بخش داوری راه پیدا کردند و برای نشر انتخاب شدند.
سرپرست اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان و خانواده عنوان کرد: جهانی شدن و در پرتو آن توسعه و پیشرفت سریع در فناوری ارتباطات و اطلاعات، گسترش استفاده از وسایل ارتباطی سریع و در پی آن، دسترسی آسان به اطلاعات شرایط را دگرگون ساخته است. این دگرگونی ساختاری و ماهوی در نظام بینالمللی، دیپلماسی عمومی را تبدیل به ابزاری کرده است که دولتها با توسل به آن بهتر میتوانند به اهداف ملی خود در رابطه با دیگر کشورها و در صحنه بینالمللی دست یابند.
ارایه تصویری صحیح و واقعی از زنان کشورمان
وی خاطرنشان کرد: جهتدهی افکار عمومی، نقش رسانههای تصویری، شنیداری و نوشتاری با برد بینالمللی و تبادل فرهنگها و گسترش نقش NGOها و .. از جمله حوزههایی هستند که دیپلماسی عمومی میتواند با اتکا به آن و انسجام بخشیدن به سیاست دولتها بر افکار و اذهان مردم سایر کشورها اثر بگذارد.
ابراهیمی در ادامه سخنانش، یادآور شد: شناسایی ظرفیتهای مردمی و حمایت از آنها در این عرصه را وظیفه سازمانی خود میدانیم و امید است در این مسئولیت سنگین، با کمک و یاری شما خوبان برای ارایه تصویری صحیح و واقعی از زنان کشورمان به ویژه خانواده ایرانی در جهان، توفیقات روزافزون حاصل شود.
پس از آن، شرکتکنندگان به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پیرامون این رویداد فرهنگی پرداختند و در ادامه، کتاب «صلح، رویای مادرانه» اثر مهدی صالحی، از کارشناسان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رونمایی و برگزیدگان رویداد تولید آثار چندرسانهای «جهان بانو» معرفی و تقدیر شدند.
انتهای پیام