تکنولوژِی

درمان فشار خون با تزریق ۳ ماهانه یک داروی جدید

[ad_1]

در یک کارآزمایی بالینی جدید، داروی جدیدی که فقط هر ۳ تا ۶ ماه یک بار تزریق می‌شود، به جای مصرف روزانه قرص‌ها در کاهش فشار خون بالا موثر نشان داده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است به زودی بتوانند مصرف روزانه قرص‌ها را با تزریق هر چند ماه یک‌بار جایگزین کنند.

یک کارآزمایی بالینی فاز ۲ نشان داده است که دارویی به نام زیلبسیران(Zilebesiran) می‌تواند فشار خون را برای مدت طولانی و بدون عوارض جانبی به شدت کاهش دهد.

طبق گزارش انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۲۳، حدود ۴۶.۷ درصد از بزرگسالان آمریکایی مبتلا به فشار خون بالا هستند. این بیماری در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به عوارض مختلفی از جمله افزایش خطر بیماری قلبی شود.

فشار خون بالا معمولاً با داروهای خوراکی مانند مهارکننده‌های ACE یا مسدودکننده‌های کانال کلسیم درمان می‌شود که باید یک یا دو بار در روز مصرف شوند.

اکنون یک داروی آزمایشی تنها با نیاز به تجویز هر چند ماه یک‌بار می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

داروی زیلبسیران که از طریق تزریق زیر پوستی، مشابه با انسولین برای بیماران دیابتی تجویز می‌شود، یک عامل تداخل RNA است که هورمون کبدی به نام AGT را که فشار خون را تنظیم می‌کند، هدف قرار می‌دهد.

کارآزمایی کنونی، ایمنی و کارایی زیلبسیران را در ۳۷۷ بیمار مبتلا به فشار خون بالا خفیف تا متوسط که به عنوان فشار خون سیستولیک بین ۱۳۵ تا ۱۶۰ میلی‌متر جیوه تعریف می‌شود، بررسی کرد. این بیماران به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند که ۱۵۰، ۳۰۰ یا ۶۰۰ میلی‌گرم زیلبسیران را هر شش ماه یا ۳۰۰ میلی‌گرم را هر سه ماه یا دارونما دریافت کردند.

بیمارانی که هر دوزی از زیلبسیران را دریافت کردند، در مقایسه با گروه دارونما کاهش فشار خون سیستولیک ۲۴ ساعته را به طور متوسط بیش از ۱۰ میلی‌متر جیوه نشان دادند.

در معاینه سه ماهه نیز ۱۴.۱ میلی‌متر جیوه برای دوز ۱۵۰ میلی‌گرم، ۱۶.۷ میلی‌متر جیوه برای دوز ۳۰۰ میلی‌گرم و ۱۵.۷ میلی‌متر جیوه برای دوز ۶۰۰ میلی‌گرم کاهش یافت.

پس از شش ماه، احتمال کاهش ۲۰ میلی‌متر جیوه در بیمارانی که این دارو را دریافت می‌کردند، به ‌طور قابل ‌توجهی بیشتر بود که در بسیاری از موارد فشار خون سیستولیک ۲۴ ساعته آنها را به زیر ۱۳۰ میلی‌متر جیوه می‌رساند که زیر آستانه فشار خون حتی خفیف است.

دارویی مانند این نه تنها دردسر مصرف روزانه قرص‌ها را حذف می‌کند، بلکه منجر به کاهش مداوم فشار خون در طول روز و شب می‌شود. از این گذشته، بیماران دیگر نیاز نیست در هنگام خواب شبانه بیدار شوند و قرص بخورند.

همچنین عوارض جانبی کمی مشاهده شد که شایع‌ترین آنها واکنش‌های خفیف در محل تزریق بود. به گفته تیم تحقیقاتی، چهار بیمار واکنش‌هایی را تجربه کردند که منجر به قطع دارو شد، اما هیچ‌کدام چندان جدی نبودند.

جورج باکریس، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: مطالعه ما نشان می‌دهد که دوزهای سه ماهه یا شش ماهه زیلبسیران می‌تواند به طور موثر و ایمن فشار خون را در بیماران مبتلا به فشار خون کنترل‌نشده کاهش دهد.

وی افزود: به خوبی شناخته شده است که کاهش فشار خون سیستولیک بیشتر مساوی پنج میلی‌متر جیوه با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است. این نتایج پتانسیل زیلبسیران را برای کنترل پایدار فشار خون، بهبود پایبندی به دارو از طریق دوزهای نادر و به نوبه خود، بهبود نتایج برای افراد مبتلا به فشار خون بالا تقویت می‌کند.

مرحله بعدی این کارآزمایی، ایمنیِ طولانی ‌مدت و اینکه آیا این دارو ممکن است از حوادث قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته مغزی-که اغلب به دنبال فشار خون بالا درمان نشده حادث می‌شوند- جلوگیری کند، بررسی خواهد کرد.

این پژوهش در کنگره انجمن قلب آمریکا ارائه شد و انتظار می‌رود طی هفته‌های آتی در یک مجله معتبر منتشر شود.

انتهای پیام

[ad_2] www.isna.ir منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا