جامعه و فرهنگ

سردار یوسفعلی‌زاده: جامعه نیازمند آثار ادبی حوزه دفاع مقدس است

[ad_1]

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی گفت: ادبیات دفاع مقدس حوزه بسیار اثرگذاری است چراکه در پرورش انسان‌هایی در تراز شهدای دفاع مقدس، مدافعان حرم، امنیت و غیرت نقش مؤثری دارد.

به گزارش ایسنا، نخستین نشست رابطین ادبیات و تاریخ دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس شهرستان‌های تربت حیدریه، قوچان، کاشمر، نیشابور، سبزوار و مشهد با حضور سردار حسینعلی یوسفعلی‌زاده  مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان برگزار شد.

سردار یوسفعلی‌زاده در این نشست با اشاره به اینکه حوزه ادبیات و هنر که به معرفی قهرمانان و بزرگان دفاع مقدس می‌پردازد، حوزه کارآمدی است، توضیح داد: علی‌رغم اینکه دشمن به دنبال آن است تا گرد فراموشی بر ساحت جامعه بنشیند و ناامیدی را ترویج و بی‌ایمانی را تقویت کند، زنده نگهداشتن یاد و نام شهیدان با این راهبردهای خصمانه دشمن مقابله می‌کند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی افزود: بهترین زبان برای زنده نگهداشتن نام و یاد شهیدان، زبان ادب، هنر و زبان فاخر است. زبان فاخر باید در قالب ادبی ارائه شود و معانی و بیان برای آن طراحی کرد و آنگونه لطیف و پرمضمون سخن گفت که بر دل بنشیند، لازمه آن به میدان آمدن نویسندگان است.

وی گفت: فرمانده معظم کل قوا بر ۱۰۰ برابر شدن آثار تألیفی حوزه دفاع مقدس و ادبیات پایداری تأکید دارند که برای تحقق این مهم باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد. در این راستا تلاش‌های زیادی انجام گرفته یا در حال انجام است و روند پیشرفت اقدامات تصاعدی است. برابر ارزیابی‌های انجام شده پرفروش‌ترین کتاب‌ها در سال‌های اخیر، کتاب‌های داستان و رمان است که به معرفی بزرگان و مشخصاً شهدا، پیشکسوتان حماسه‌آفرین و یا خانواده‌های آنان که دلدادگی‌ها، شیدایی‌ها، بی‌صبری‌ها، هرمان‌ها و فراغ‌ها را روایت می‌کنند، می‌پردازد.

سردار یوسفعلی‌زاده با تأکید بر اینکه مبانی، معارف و ارزش‌های دفاع مقدس باید با ۱۰۰ زبان که نشان از کثرت است به جامعه منتقل شود، بیان کرد: شعر و نثر در ادبیات، ده‌ها قالب تخصصی دارد و این ظرفیت را دارند که انتخاب بشوند و مضامین ناب دفاع مقدس را به تصویر بکشند. باید هنرمندان صاحب نفس و ادیب را بسیج کرد تا در هر حوزه‌ ادبی که تخصص دارند به موضوع شهدا و حماسه‌آفرینان سال‌های عزت و شرف بپردازند.

این رزمنده دفاع مقدس گفت: با مفاهیم ارزشمند و محتواهای فاخر که در قالب‌های ادبی و هنری تولید می‌شود باید با تهدیدات دشمن در فضای مجازی مقابله کرد. برای موفقیت هرچه بیشتر در حوزه تألیف، چاپ و نشر کتاب در حوزه دفاع مقدس باید همه ظرفیت‌ها را بکار گرفت، در همین راستا باید به سراغ جامعه فرهیخته رفت و در نشست‌های صمیمی و گفت‌وگو با آن‌ها، این ظرفیت‌ را به میدان آورد.

یوسفعلی‌زاده با بیان اینکه با تکیه به منابع ملی، استانی و محلی و ظرفیت‌ها و توانمندی‌های محلی باید به حوزه چاپ و نشر کتاب در حوزه دفاع مقدس رونق بخشید، خاطرنشان کرد: امروز جامعه نیازمند آثار ادبی حوزه دفاع مقدس است که با مطالعه آن حس بگیرد و با شهدای و رزمندگان و سیره آن‌ها آشنا شوند. ادبیات دفاع مقدس حوزه بسیار اثرگذاری است چراکه در پرورش انسان‌هایی در تراز شهدای دفاع مقدس، مدافعان حرم، امنیت و غیرت نقش مؤثری دارد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی یادآور شد: تمامی سطوح درگیر حوزه تألیف، چاپ و نشر کتاب شوند و نسبت به آن اهتمام داشته باشند. ترجمه آثار، تبدیل آثار تألیفی به کتاب صوتی، حضور در جشنواره شعر دفاع مقدس و مقاومت و جایزه ادبی یوسف، خاطره‌گویی مبتنی بر تاریخ شفاهی احصا شده از پیشکسوتان دفاع مقدس، برپایی نمایشگاه کتاب، حضور در انجمن ادبی در برنام‌های سالانه گنجانده شده که دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌‎های دفاع مقدس در شهرستان‌های توجه ویژه به اجرای این برنامه‌های داشته باشند.

وی گفت: کمیته‌ ادبیات یکی از کمیته‌های شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی است که ریاست آن بر عهده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دبیری آن بر عهده مدیر ادبیات و تاریخ اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی است که جلسات این کمیته مستمر برگزار می‌شود. این کمیته انسجام‌بخش دستگاه‌هایی است که در حوزه ادبیات فعالیت دارند. کمیته ادبیات و تاریخ در تابعیت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ بر همین اساس برای کسب توفیق بیشتر در حوزه تألیف، چاپ و نشر کتاب در شهرستان‌ها این کمیته باید ذیل شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در شهرستان‌های تشکیل و فعال شود تا به فعالیت‌های حوزه تألیف، چاپ و نشر کتاب انسجام ببخشد.

انتهای پیام

[ad_2] www.isna.ir منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا