چرا اروپا نباید به سمت فعال کردن مکانیسم ماشه برود؟
[ad_1]
یک دیپلمات پیشین کشورمان با بیان این که برای ادامه مذاکره میان اروپاییها و آمریکاییها اختلاف نظر وجود دارد در حالی که ایران برای ادامه مذاکره اعلام آمادگی کرده است، اظهار داشت: اگر مکانیسم ماشه فعال شود ایران انتخاب های گوناگون دارد و این طرف مقابل است که لطمه می خورد.
حمیدرضا آصفی در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود درباره این که در اکتبر ۲۰۲۳ تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران کامل برداشته میشود و برخی معتقدند کشورهای اروپایی برای درگیر نگه داشتن ایران ممکن است از مکانیسم ماشه برای تمدید تحریمها علیه ایران استفاده کنند، گفت: اولا این که جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که آماده است مذاکره را ادامه دهد و ابراز علاقه هم کرده است، لذا به نظرم بین خود اروپایی ها و آمریکایی ها اختلاف نظر وجود دارد برای این که واقعا سر میز مذاکره بیایند، در نتیجه این کوتاهی از طرف مقابل است نه جمهوری اسلامی ایران.
وی تصریح کرد: دوم این که خیلی تردید دارم مکانیسم ماشه عمل شود زیرا مکانیسم ماشه دیگر کارایی که قبلا داشته را ندارد چون جمهوری اسلامی ایران از خیلی از مراحل گذر کرده است.
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: مکانیسم ماشه وقتی می توانست یک حربه علیه ایران و مفید برای طرف مقابل باشد که ایران در نقطه ضعف قرار می داشت در حالی که اینطور نیست ایران در نقطه قوت است.
آصفی اظهار داشت: سوم این که مکانیسم ماشه اگر صورت گیرد ایران انتخاب های گوناگون دارد یعنی آن که لطمه خواهد خورد طرف مقابل خواهد بود لذا گزینه های مختلفی وجود دارد.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در ادامه ابراز داشت: وقتی مکانیسم ماشه فعال شود معلوم نیست دیگر حضور در NPT برای ایران چقدر مفید باشد، معلوم نیست پروتکل الحاقی برای ایران چقدر اهمیت داشته باشد و حتی معلوم نیست دیگر ایران قانع باشد به همین اندازه غنی سازی اکتفا کند یا خیر. لذا طرف مقابل برای فعال کردن مکانیسم ماشه باید خیلی فکر کند.
انتهای پیام
[ad_2]