چگونه از آلرژی غذایی در کودک جلوگیری کنیم؟
[ad_1]
شروع به تغذیه کودک با غذاهای جامد یک نقطه عطف هیجان انگیز برای والدین است. با این حال، سوالات و نگرانی های زیادی به خصوص در مورد احتمال ابتلای کودک به آلرژی غذایی به همراه دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از «وب ام دی»، سوالاتی از قبیل اینکه “چه غذاهایی بیشتر باعث ایجاد آلرژی در کودک میشوند؟” و یا “چگونه از این قبیل آلرژیها جلوگیری کنیم؟” جزو متداولترین پرسشهایی هستند که در این مواقع مطرح میشوند.
تحقیقات نوظهور نشان داده است که دادن چندین غذا با هم به کودک بی خطر است و ممکن است به سیستم ایمنی کمک کند تا خطر ابتلا به آلرژی غذایی را کاهش دهد اما مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
به طور کلی برای اطلاع دقیق از اینکه چه برنامه غذایی برای کودک شما بهتر است ضرورت دارد که با پزشک اطفال یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
به تدریج شروع به شناسایی هر گونه آلرژی غذایی کنید
در صورت بروز آلرژی غذایی، بسیار مهم است که کودک را با غذاهای جدید به تدریج و یکی یکی آشنا کنید. والدین ممکن است در مرتبط کردن آلرژی به یک غذای جدید مشکل داشته باشند. به عنوان مثال، اگر در طول روز به کودک خود سه غذای جدید بدهید و او دچار واکنش آلرژیک شود، نمیدانید کدام یک از غذاها باعث بروز این واکنش شده است.
تا زمانی که غذاهایی که می دهید برای کودک سالم و متعادل باشد، نوع غذا یا ترتیب دادن غذاها چندان مهم نیست. هر بار که غذای جدیدی به کودک می دهید، باید سه تا پنج روز صبر کنید تا یک غذای جدید دیگر به منوی غذاهای او اضافه کنید. غذاهای دیگری را که کودکتان می خورد در این مدت حذف نکنید چون از قبل می دانید که اینها بی خطر هستند زیرا کودک تاکنون هیچ واکنش غذایی نداشته است. فقط خوراکی جدید دیگری اضافه نکنید.
هشت غذای آلرژیزا
با هر غذای جدیدی، باید مراقب هر گونه واکنش آلرژیک باشید. بیش از ۱۶۰ غذای آلرژی زا وجود دارد. برخی غذاها ممکن است حساسیتزاتر از سایرین باشند. هشت غذا و گروه غذایی زیر احتمالاً تا ۹۰ درصد مواقع باعث واکنشهای آلرژیک میشوند:
– شیر گاو
– تخم مرغ
– بادام زمینی
– آجیل درختی (مانند گردو یا بادام)
– ماهی
– آبزیان صدفدار
– سویا
– گندم
دستورالعملهای تغذیهای جدید آکادمی اطفال آمریکا میگوید: وقتی کودک آماده خوردن مواد خوراکی جامد است، دادن این غذاهای آلرژیزا به وی اشکالی ندارد. شواهدی وجود ندارد که صبر کردن تا بزرگتر شدن کودک از حساسیت غذایی جلوگیری می کند. اگر فکر می کنید که کودک شما نسبت به یک غذا واکنش آلرژیک مانند اسهال، بثورات پوستی یا استفراغ دارد با پزشک کودک خود در مورد بهترین رژیم غذایی برای او مشورت کنید.
ظرف چند ماه پس از شروع دادن غذاهای جامد به کودک، رژیم غذایی روزانه وی باید شامل انواع غذاها مانند شیر مادر، شیر خشک یا هر دو، گوشت ها، غلات، سبزیجات، میوه ها، تخم مرغ و ماهی باشد.
علائم آلرژی غذایی
علائم آلرژی غذایی معمولاً خیلی زود پس از خوردن غذا ظاهر می شود – در عرض چند دقیقه تا چند ساعت. اگر غذای جدیدی را به کودک خود می دهید، مراقب این علائم باشید و در صورت مشاهده علائم شدید به سرعت با اورژانس تماس بگیرید:
– کهیر یا جوش
– پوست برافروخته یا راش (ضایعه پوستی)
– تورم صورت، زبان یا لب
– استفراغ و/یا اسهال
– سرفه یا خس خس سینه
– دشواری در تنفس
– از دست دادن هوشیاری
مقابله با آلرژی های غذایی خفیف در کودک
اگر علائم خفیفی مانند کهیر یا بثورات را مشاهده کردید، برای ارزیابی بیشتر با پزشک اطفال تماس بگیرید. پزشک ممکن است شما را به یک متخصص آلرژی (پزشک متخصص آلرژی) ارجاع دهد که سوالات بیشتری بپرسد و یک معاینه فیزیکی انجام دهد.
به یاد داشته باشید که واکنش آلرژیک اولیه کودک به غذای جدید ممکن است خفیف باشد اما پس از خوردن بیشتر آن غذا بدتر شود.
برخی از آلرژی ها با گذشت زمان از بین می روند. آلرژی به تخم مرغ و شیر اغلب با بزرگتر شدن کودکان از بین می رود اما آلرژی به بادام زمینی، آجیل درختی و … ادامه پیدا می کند.
ارتباط وجود آلرژی غذایی در خانواده و ابتلای کودک به آن
اگر در خانواده سابقه ابتلا به آلرژی غذایی وجود داشته باشد، خطر ابتلای کودک شما به آلرژی نیز افزایش می یابد با این حال این امر قطعی نیست. اگر شما آلرژی دارید، احتمال ابتلای کودک نیز به آلرژی ۵۰-۵۰ است.
بهتر است هشت ماده حساسیتزا را به تدریج و در فواصل زمانی یک تا دو هفتهای به کودک خود دهید تا بتوانید تشخیص دهید که آیا آلرژی ایجاد شده است یا خیر.
انتهای پیام